OPDRACHTGEVERS

werkwijze.

AV Job Recruitment is een full-service kantoor, gespecialiseerd in het snel vinden van de juiste mensen voor de meest uiteenlopende functies bij mediabedrijven. Voor vaste jobs maar ook voor tijdelijke oplossingen.

Met referentieonderzoek, cv-check en assessments bieden wij de mogelijkheid tot extra zekerheid in uw HR proces, ook als kandidaten niet via AV Job aan u zijn voorgesteld.

Uitbreiden of inkrimpen?
Naast het voor korte of langere tijd uitbreiden van uw team kunt u ook bij ons terecht als u afscheid van medewerkers moet nemen. Voor juridisch advies bij het opstellen van (arbeids)overeenkomsten maar ook voor vaststellings-overeenkomsten. Of om uw medewerkers te begeleiden bij het vinden van een andere baan via outplacement & 2e spoor-trajecten.

Kennis van de branche, discretie en zorgvuldigheid vormen de basis van al onze mogelijkheden.

Hoe werkt werving en selectie?

stap1

Stap 1: de vacature

Tijdens een telefonische intake waarin we het functieprofiel bespreken, maken wij een inschatting of we de functie in kunnen vullen. Wij zullen vragen naar benodigde kennis en ervaring, maar ook naar de persoonlijke kwaliteiten die verwacht worden. In deze fase komen eveneens de arbeidsvoorwaarden ter sprake. Bij een eerste opdracht komen wij graag langs om de functie nader te bespreken en om persoonlijk kennis te maken.

stap 2 - de werving

Stap 2: de werving

Op basis van deze informatie stellen wij een opdrachtbevestiging op en starten we de werving. Onze eigen database bevat een groot aantal kandidaten en is het startpunt voor het benaderen van interessante kandidaten. Daarnaast plaatsen we de vacature ook op onze website, in de nieuwsbrief en op de verschillende social media. In deze fase vermelden we nog niet de naam van onze opdrachtgever.

stap_3_de selectie

Stap 3: de selectie

Mogelijk geschikte kandidaten worden benaderd en uitvoerig door ons geïnterviewd. We kijken daarbij niet alleen naar kennis, ervaring en ambitie maar beoordelen ook of iemand past in de cultuur van de organisatie. Pas tijdens dit gesprek maken we bekend bij welke organisatie de vacature is. Uiteraard bespreken we de arbeidsvoorwaarden en checken we altijd referenties.

presentatie kandidaten

Stap 4: presentatie kandidaten

Wij stellen de meest geschikte kandidaten voor en lichten duidelijk toe waarom wij ze geschikt achten. Vervolgens plannen wij de afspraken voor de kennismakingsgesprekken en bepalen we in overleg een passende locatie. Met beide partijen houden we zorgvuldig overleg over het vervolg van de procedure, of dit nu de afwijzingen betreft of het voeren van de salarisonderhandelingen.

stap 5 - het contract

Stap 5: het contract

Zodra er een volledig akkoord is, ontvangt de kandidaat een rechtstreekse overeenkomst van uw organisatie. Pas als de startdatum bekend is en het contract door beide partijen is ondertekend, ontvangt de opdrachtgever onze factuur. Uiteraard houden we contact om te horen of de samenwerking ook op langere termijn goed bevalt. En mocht dat – om wat voor reden dan ook – niet het geval zijn, dan denken we direct mee over een goede oplossing.

Welke flexibele arbeidsvorm kiest u?

stap1

Ook binnen de media blijft flexibilisering van de arbeidsmarkt een belangrijk onderwerp. Maar flexibele arbeidsovereenkomsten zijn er in vele soorten en maten. Welke vorm past bij uw organisatie en wat kan AV Job daarin betekenen.

stap1

Detacheren

Bij detachering gaat voor een afgesproken periode – een aantal maanden tot een aantal jaren – een medewerker bij u aan de slag. De werkzaamheden vinden bij uw organisatie plaats terwijl de AV Job backoffice de werkgever is.

Als wij een medewerker bij u detacheren dan ontvangt u een maandelijkse factuur waarmee alle werkgeverslasten en verzekeringen betaald zijn, incl. de werving en selectie-fee. Onze backoffice organisatie is volledig NEN4400-1 en VCU gecertificeerd, lid van de ABU en in het bezit is van het SNA-keurmerk. 

stap1

Payrolling

Heeft u zelf een medewerker gevonden die u niet zelf in dienst wilt/kunt nemen dan kan AV Job hem/haar uiteraard voor u verlonen. De medewerker is juridisch in dienst van de backoffice organisatie van AVJob die daardoor verantwoordelijk is voor het contractbeheer en de verloning. Salarisbetaling, ziekteverzuim, ontslagprocedures en re-integratiemogelijkheden zijn daarmee de verantwoordelijkheid van AVJob en haar backofficeorganisatie. 

stap1

Freelancers

Daarnaast kunnen we voor tijdelijke projecten ook ZZP’ers aan u voorstellen waarmee u rechtstreeks of via AV Job een overeenkomst aangaat.

Testen?

Een in- of externe kandidaat gevonden voor een functie binnen uw bedrijf maar u wilt extra zekerheid of de kandidaat goed bij de functie en uw organisatie past? Schakel dan onze expertise in die we in ruim 20 jaar hebben opgedaan bij het bemiddelen van honderden mensen naar hun nieuwe werkgever in de audiovisuele branche. Kies een compleet assessment of alleen een effectieve cv/referentiecheck.

stap1

Stap 1: Wie?

U laat ons weten wie u getest wilt hebben en wat voor u van belang is in de betreffende functie.

stap 2 - de werving

Stap 2: Testen

Wij nodigen de kandidaat uit om de testen online te maken.
Het assessment bestaat uit:
• Een persoonlijkheidstest
• IQ-test
• Duplicatietest
• Aanvullend zijn testen beschikbaar voor sales- en leidinggevende functies.

Voor assessments werken wij samen met een internationale organisatie met zeer ruime ervaring met persoonlijkheidstesten. Wij maken gebruik van hun testen en combineren dit met onze specifieke knowhow ten aanzien van het werken bij mediabedrijven.

stap_3_de selectie

Stap 3: Interview

Een interview met een senior recruiter van AV Job Recruitment waarbij we de uitslagen van de testen bespreken aan de hand van de door u geformuleerde kernwaarden voor de functies.

presentatie kandidaten

Stap 4: Advies

U ontvangt van ons een – naar wens – mondeling of schriftelijk advies over de kandidaat voor de betreffende functie.

stap 5 - het contract

Referentie/CV-check

Een vast onderdeel bij de werving en selectieprocedure van AV Job is een uitgebreide CV check en een referentieonderzoek. Hierbij worden minimaal 2 referenties van de kandidaat gevraagd naar hun mening over de kandidaat en worden de op het cv vermelde opleidingen en cursussen zorgvuldig gecheckt. Ook wanneer AV Job niet betrokken is bij de werving en selectie kunt u toch gebruik maken van onze expertise rondom de juistheid van een CV.

Aan de slag

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Bel ons en boek direct een assessment of een referentieonderzoek. Heeft u eerder een assessment bij ons geboekt dan kunt u direct inloggen en online afspraken boeken.

Outplacement?

Onze professionals begeleiden uw medewerkers op zorgvuldige wijze naar een nieuwe baan die bij ze past. De coach die uw medewerkers persoonlijk begeleidt heeft een groot netwerk binnen de AV- en broadcastwereld en kan daardoor een goede inschatting maken van de mogelijkheden van uw werknemers. Of hun toekomst binnen of buiten de mediabranche ligt, de persoonlijke coach begeleidt en adviseert ze snel naar een nieuwe baan.

stap 2 - de werving

Voordat partijen met outplacement aan de slag gaan, zal er commitment moeten zijn om deze weg in te slaan. Doorgaans zal dat zijn omdat er (wegens ziekte, conflict of reorganisatie) geen werk meer is voor de werknemer. Wij bieden in dit (voor)traject vanzelfsprekend ook juridisch advies en ondersteuning. Of het nu is om kort te overleggen met een specialist op het gebied van het arbeidsrecht of het begeleiden van het gehele traject om tot een ontslag(regeling) te komen

Tijdens een outplacementtraject begeleiden wij uw medewerkers bij de volgende stappen:

stap1

Stap 1: Ontslagverwerking

Tijdens deze fase staat de acceptatie van het ontslag centraal. De meeste kandidaten komen eerst bij van de schrik voordat ze weer positief naar de toekomst kunnen kijken.

stap 2 - de werving

Stap 2: Zelfanalyse

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? De antwoorden van deze vragen vormen de basis van iedere zoektocht naar een nieuwe baan. Er wordt een duidelijk profiel geformuleerd. Dat profiel bestaat onder andere uit het in kaart brengen van expertise, vaardigheden en competenties. Maar ook uit een overzicht van branches, organisaties en functies die bij hem of haar passen. We maken hierbij gebruik van testen die een duidelijk inzicht geven in de competenties en bespreken uitgebreid de werkervaring en ambities.

stap_3_de selectie

Stap 3: Arbeidsmarktoriëntatie

Hoe ziet de arbeidsmarkt er uit, welke vacatures zijn er en welke vacatures spreken uw medewerker aan? Voor veel kandidaten is het een tijd geleden dat ze op zoek waren naar nieuw werk. Intussen is de arbeidsmarkt enorm veranderd. Tijdens deze stap gaan we aan de slag met een nieuw cv, een onderscheidende motivatiebrief, sollicitatietraining, een elevator pitch en de inzet van social media.

presentatie kandidaten

Stap 4: Sollicitaties

We gaan actief aan de slag met de resultaten uit de eerdere stappen. Dat betekent dat uw medewerker zich gaat inschrijven op vacaturesites en bij werving- en selectiebureaus. Daarnaast bezoekt hij/zij beurzen, zetten wij ons netwerk in en gaan we jobhunten. Wij helpen bij het schrijven van sollicitaties en coachen hem/haar ter voorbereiding op sollicitatiegesprekken.

stap 5 - het contract

Stap 5: De arbeidsovereenkomst

Na afloop van het outplacementtraject is er een nieuwe baan gevonden. In deze fase is er regelmatig contact met de coach om te bespreken hoe het gaat. Ook kan hij/zij bij de coach terecht voor advies omtrent contract, proeftijd en arbeidsvoorwaarden.

eerdere opdrachtgevers:

Interesse in onze mogelijkheden?    Bestand uploaden